Doorzoek de website


Contact


Zandkuil 2
5575 AS
Bergeijk (Luyksgestel)

T. 06-42 52 42 89

E-mail: info@autorijschoolvanelderen.nl

Zo Gaat Het Nieuwe Theorie-examen.

Bekijk hier hoe het werkt bij de theorie-examen 'nieuwe stijl' van het CBR.

www.youtube.com/watch?v=VFuuIXLs-fI&feature=youtu.be

Praktijk lessen automaat

Bij Autorijschool van Elderen bepaal je in overleg met mij wanneer, hoe laat en hoe vaak je wilt lessen. Deze afspraken worden ingevuld op je leskaart die je krijgt wanneer je begint met lessen. Op een instructievorderingenkaart wordt bijgehouden wat je per les hebt gedaan en hoe de instructieonderdelen uitgevoerd zijn, zodat je op de hoogte blijft van je eigen vorderingen. Alles gebeurt in een ontspannen en fijne sfeer waardoor je optimaal kunt presteren.

Autorijschool van Elderen geeft je persoonlijk begeleiding. Je krijgt dan ook individueel les: dat wil zeggen dat je niemand hoeft weg te brengen, maar ook niemand hoeft op te halen.
Je haalt daardoor een maximaal rendement uit jouw lessen. Je wordt opgeleid tot een goede bestuurder en natuurlijk bereiden we je volledig voor op je rijexamen. Je hebt bij Autorijschool van Elderen altijd een vaste instructeur en een vaste auto.

Praktijkles 1,5 uur

 

CBR praktijkexamen

Vooraf
In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Na controle van je identiteitsbewijs en je theoriecertificaat overhandig je het gesloten formulier zelfreflectie. Op dat formulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet.
Dit formulier wordt na de examenuitslag met je besproken. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

De rit
Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, je kijkgedrag, het voorrang verlenen en xxx rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. In het vernieuwde rijexamen rijd je een gedeelte van het examen – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de Tussentijdse Toets (T.T.T) een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen. (De vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na je tussentijdse toets). Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende “in huis hebt” om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Geslaagd
Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je slaagt, bespreekt de examinator het zelfreflectieformulier met je en wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is een half jaar geldig, de registratie van de Verklaring van geschiktheid een jaar.

Het rijbewijs ophalen
Bij het gemeentehuis in je woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatiebewijs en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen. Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet je op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvóór minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond.